Zonnebrand

Zonnebrand ontstaat doordat de huid beschadigd raakt door de ultraviolette straling in zonlicht.

Wanneer de huid licht verbrand is krijg je een rode en pijnlijke huid. Wanneer de huid ernstig verbrand is kunnen er blaren ontstaan en is de huid rood, gezwollen en pijnlijk. De huid heeft ongeveer twee tot vijf dagen nodig om zich te herstellen. Het duurt twee tot vijf dagen voor de huid zich hersteld heeft.
 
Veel zon is slecht voor je huid. Het zorgt voor een snellere veroudering van de huid. Een ander nadelig effect van de zon is de kans op het ontstaan van huidkanker.

Het is belangrijk jezelf goed te beschermen tegen de zon . Gebruik zonbeschermingsproducten met een (zeer) hoge UV bescherming maar ook het dragen van beschermende kleding, een hoofddeksel en zonnebril is belangrijk. Blijf uit de brandende middagzon.
 
Wanneer je huid is verbrand is het van belang om een goed verzorgend product te gebruiken dat helpt de huid te herstellen.
 
Goede zonbescherming geldt zeker ook voor kinderen. Een kinderhuid is aanzienlijk gevoeliger voor de zon dan de huid van volwassenen. Tot 80% van de UV-straling, die gedurende een mensenleven op de huid komt, wordt verkregen in de kindertijd en pubertijd. 

Ook is het zo dat wanneer een kind onder de 5 jaar zonnebrand oploopt, hij/zij een véél grotere kans heeft op het ontwikkelen van huidkanker op latere leeftijd. Dus ook voor kinderen geldt: gebruik een zonbeschermingsmiddel met een (zeer) hoge UV bescherming, zelfs in de schaduw. Ook beschermende kleding, een hoofddeksel en zonnebril zijn voor kinderen noodzakelijk.
 
 
Zelfzorgwereld Tips 
  • Blijf tussen 12.00 en 15.00 uur uit de intense middagzon
  • Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor
  • Vergeet ook je lippen en je oren niet in te smeren. Hier zijn handige sticks met een hoge SPF voor.
  • Bedek je huid, draag een hoed of pet.
  • Zoek de schaduw op.
  • Smeer jezelf niet alleen bij zonnen of zwemmen in maar ook wanneer je om een andere reden veel in de zon bent zoals bijvoorbeeld met fietsen, buitensport of in de tuin werken.
  • Let op de zonkracht. Hoe hoger de UV index, hoe sneller je verbrandt.
  • Ga niet onder de zonnebank. De UV straling van een zonnebank is net zo schadelijk als de UV straling van de zon.

     
Klik op de onderstaande link om meer te lezen over:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tonen als
Toon producten per pagina
Filter op eigenschappen